Tiramisu este o prăjitură fantastică! Deși o creație recentă, ea poate fi considerată din toate punctele de vedere o rețetă clasică. Asta înseamnă că folosește ingrediente tradiționale care sunt la îndemâna oricui, iar prin munca și priceperea celui care o prepară, totul se transformă într-o minunație.
La Tort Design iubim mult această rețetă și de aceea o respectăm cu strictețe.
Deși este greu să descrii un gust în cuvinte, pentru Dumneavoastră și de dragul tortului Tiramisu vom încerca:
încă de la primul contact vizual ne dăm seama, datorită stratului uniform și pufos de cacao presărat pe deasupra, că Tortul Tiramisu trebuie să fie un tort făcut manual cu multă dragoste și dedicație!
Când tăiem prima felie de tort ne dăm seama după cum mângâie cuțitul, cât de cremos este acest Tiramisu.
Când felia de tort ajunge pe masă în fața noastră, simțim cât de bine miroase, cât de plăcută este aroma faimosului lichior de migdale Amaretto.
Apoi urmează o adevarată simfonie pentru papilele gustative. Vioara Întâi este bineînțeles renumitul Mascarpone. El da acestui tort cremozitatea, elasticitatea și scoate în evidență calitățile celorlalte ingrediente. Albușurile bătute dau tortului consistența unui norisor pufos. Pișcoturile îmbibate dau consistența tortului. Elementul inedit și surprinzător din Tiramisu este siropul cu care sunt îmbibate pișcoturile, făcut cu Espresso original italian și Amaretto. Aceste minunate ingrediente sunt responsabile atât pentru minunatul postgust de după savurarea feliei de tort cât și pentru efectul înveselitor și înviorător tipic pentru Amaretto și respectiv pentru cafea.
Acesta este efectul Tiramisu, adică în română „trage-mă-n sus”. De aceea Tortul Tiramisu este ideal pentru o petrecere lungă, la al cărei final toată lumea va primi o nouă doză de energie și de veselie.
Tort Tiramisu
This is the default, global, short description.
It will show if no short description has been entered!
Informații suplimentare
greutate | 1 kg, 1.5 kg, 2 kg, 3 kg, 4 kg, 5 kg |
---|