Email: comanda@tortdesign.ro Tel: 0752143843
Tort Clasic de Bezea
Tortul tau incepe aici

Tortul clasic de bezea este o provocare pentru o cofetarie, dar noi iubim provocarile. Cu multa rabdare si dedicare incalzim treptat albusul pana la limita lui superioara de temperatura. Apoi il contopim incetisor, la cald, cu zahar. Dupa care il batem si il batem dar cu blandete, pentru ca mai apoi sa asternem bezeaua crema cu grija pe tava in forrma viitorului tort.

El nu e gata decat dupa ce foile s-au uscat in echivalentul modern al locului de deasupra sobei de gatit a bunicii, cuptorul profesional de convectie cu program de uscare a bezelei. Si asta dureaza aproape 24 de ore.

Tortul este gata numai daca foile sunt manipulate cu cea mai mare grija si pricepere si nu se rup nici la scoaterea de pe tava, nici la ungerea lor cu crema. Nu putem rasufla usurati decat dupa asamblarea finala a tortului.

 

Dar ATENTIE, dragi prieteni, dumneavostra trebuie sa duceti pana la capat Tort-Odisea! Tortul trebuie taiat in felii subtiri cu mare grija si numai cu un cutit ascutit care trebuie tinut in apa fierbinte si spalat dupa fiecare taiere.

Nu trebuie tinut in frigider precum alte torturi inainte de a fi servit, intrucat si crema si bezeaua se pastraza la temperatura camerei.

La savurarea lui insa veti vedea de ce a meritat tot efortul!

compozitie

Bezea din albus de ou si zahar, umpluta cu crema de ciocolata neagra, belgiana Callebaut.

greutate

Tortul din imagine are aproximativ 1,5 KG, ceea ce reprezintă cantitatea minimă a comenzii.

Recenzii

There are no reviews yet.

Be the first to review “Tort Clasic de Bezea”