Email: comanda@tortdesign.ro Tel: 0752143843

Cos

Cozonac glazurat – vedere principală

Cozonac de casă glazurat

85,00 lei

Cozonacul nostru suprem, format din două irezistibile elemente”:

1.Cozonacul clasic, aromat cu vanilie adevărată precum și coajă de lămâie și portocală Bio, cu o nemaipomenită umplutură cu cacao, nucă și stafide însiropate în rom autentic.

2.O delicioasă glazură de fondant presărată cu fulgi subtiri de migdală.

Cozonac de casă glazurat – tradiție, artă dulce si o delicioasă inovație inspirată din cofetăria italiană: glazura cu migdale.

De ce un cozonac de casă la Tort Design?

Cozonacul este, fără îndoială, o tradiție românească! Este o creație populară, din timpuri memorabile, în care cuvântul Gourmet încă nu se importase din franceză. El este însă dovada că pe plaiurile mioritice există dintotdeauna oameni care știu să gătească și să mănânce. Această fabuloasă rețetă nu este cu nimic mai prejos decât marile creații de cofetărie din lume, cum ar fi Panettone, Weihnachtsstollen sau Turta Dulce. Oricine a făcut vreodată un cozonac de casă și-a dat repede seama că este vorba numai aparent de ceva simplu. Nu degeaba se zice că este nevoie de dragostea bunicii pentru ca, cozonacul să iasă bine! Și această dragoste, de care se vorbește când vine vorba de cozonac, este o rețetă cu patru ingrediente: Răbdare, Pricepere, Dedicație și Experiență.

Cum se face un cozonac de casă  de la Tort Design?

La Tort Design nu suntem încă bunice sau bunici. Doar părinți iubitori și dedicați. Cozonacul de casă, ca de altfel toate prăjiturile noastre, îl facem ca pentru copiii noștri. O mică excepție fac torturile cu whisky, sau prăjiturile și bomboanele cu șampanie, dar acelea sunt pentru sufletul părinților. Pentru cozonac cumpărăm lămâi și portocale bio, și le radem manual coaja. Nu folosim esență de rom, ci rom autentic, cu care însiropăm stafidele. Alcoolul din rom se evaporă la coacere și rămâne numai delicioasa lui aromă. Nuca este atent aleasă și pisată manual cu făcălețul. Mai punem vanilie naturală, unt autentic, făină, lapte și ouă, așa cum scrie în caiețelul bunicii. Tot de acolo am luat și procedeul de opărire a maielei, care face cozonacul mai moale și mai pufos! Din momentul în care această maia este activată, cozonacii noștri parcă devin ființe vii, care trec printr-o metamorfoză și ajung în final frumoșii și delicioșii cozonaci de casă de pe masa voastră.

Cum este un cozonac de casă glazurat?

Iată o mică, dar foarte gustoasă inovație la tradiționalul nostru cozonac: glazura de fondant cu fulgi de migdale. Ea aduce deliciului nostru românesc un plus de dulceață și aromă și ne amintește totodată de zăpada pe care o așteptăm de Crăciun, și pe care nu este niciodată exclus să o mai întâlnim si de Paște.

Cozonacul de casă Tort Design îți aduce timp în plus cu cei dragi ție!

Știm, dragii noștri, că nu mai suntem în acele vremuri în care s-a pus la punct rețeta Cozonacului. Tot timpul alergăm, și muncim pentru ca cei dragi nouă să aibă tot ce le trebuie.  De multe ori însă, timpul pe care îl putem petrece împreună cu ei este prea scurt. Ori ei au ceva de făcut, ori noi avem ceva de făcut. Vorbim la telefon. Scriem mail-uri. Postăm. Revizuim. Urmărim. Și așa mai departe. Nu stăm împreună să ne bucurăm unii de alții. Cozonacii de casă de la Tort Design scot bunica, soția, sau mama din bucătărie și le așează la masa de familie. Și tu, dragă fan Tort Design, poți fi sigur că pe această masă se află un cozonac cel puțin la fel de delicios ca cel pe care l-ar fi făcut ele.

Compozitie

Cozonac după reteta clasică, cu nucă stafide si cacao. Aromat autentic cu vanilie adevărată, coajă de lămâie și portocală Bio și rom autentic. Fără coloranti, conservanti sau alte bazaconii

Greutate

Cozonacii nostri au în jur de 1 kg

Tortul tau incepe aici